Детално хемиско чистење

Не ви е удобно во валканата внатрешност на вашиот автомобил, тоа е навистина непотребно. Вo внатрешноста може да се започне со темелно чистење со правосмукалка до многу обемна обработка каде што го чистиме секој агол и пукнатина на вашиот автомобил. На крајот, сите делови од ентериерот, како што се тапацирот, прозорците, пластиката и кожата ќе бидат исчистени и заштитени.

Секој материјал и компонента во внатрешноста на вашиот автомобил бара различен пристап и третман. Патосниците и тапацирите може да се исчистат со пареа за да се уништат бактериите што можат да се населат во нив.

Добро исчистената внатрешност спречува непријатни и валкани мириси и е поздрава за престој во текот на патувањата со автомобил. Ако страдате од навистина непријатни мириси во автомобилот, може да ја третираме внатрешноста со озон за да ги отстраниме тие миризби засекогаш. Обемниот процес за детално длабинско хемиско чистење понекогаш може да потрае и повеќе од еден ден во зависност од тоа што треба да се направи.

Кожата бара поинаков пристап и мора внимателно длабински да се исчисти, а потоа да се негува со кондиционер за кожа што го спречува сушењето. Можно е и премачкување на кожата со керамика за долготрајна заштита.

Начин на работа:

 1. Основно перење на автомобилот
 2. Чистење со правосмукалка
 3. Детално чистење на патосниците
 4. Рачно чистење на кровниот тапацир
 5. Детално чистење на инструмент таблата, воланот, вентилацијата и слично
 6. Длабинско хемиско чистење на седиштата, подот и другите тапацири
 7. Детално чистење на багажниот простор и резервното тркало доколку го има
 8. Детално чистење на механизмите од сите врати
 9. Чистење на стаклена површина
 10. Импрегнација на пластика, винил и кожа
 11. Керамичка заштита-Опционално

Цена: 5000-15000 денари (без ДДВ)

(цената се формира според големината и состојбата на возилото)